top of page
Kinesiologi

Kinesiologi är friskvårdsmedicin och en holistisk behandlingsmetod där man ser till dig som en helhet. Med hjälp av manuell muskeltestning mäter man nervsignalernas koppling till musklerna. Man använder sig av muskeltestning som en referens för en kommunikation med kroppens energi och nervsystem.

 

En muskel ska kunna hålla emot ett från början lätt tryck som sedan gradvis ökar några kilo. Om muskeln inte klarar av att hålla emot kan det finnas en obalans i ett organ, körtel eller att muskeln i sig som behöver behandlas. Behandlingsmetod och i vilken ordning kroppen vill ha hjälp testas fram genom muskeltestning.

Innan första besöket får du skickat ett formulär till dig där du skriver ner din symptombild. Skriv även ner ditt mål med behandlingen. Hur skulle du vilja må och känna dig? När första behandlingen sker går vi igenom din symtombild och ditt mål med behandlingen.

Lediga kläder är att föredra under behandling för bästa rörlighet. Beroende på symptombild görs specifika muskeltester med manuell muskeltestning. Detta testas för att se vilket tillstånd kroppen är i, vad som är kroppens största behov och vilken typ av behandling kroppen behöver för att kunna börja läka.

     Behandlingen kan innefatta:

  • Mjuk strukturell behandling av muskler.

  • Triggerpunktsbehandling.

  • Mental behandling.

  • Balansering av kroppens energisystem.

  • Näringskemisk behandling med ex. kosttillskott.

IMG_1829.JPG
bottom of page